Banner

Banner

Monday, December 13, 2010

Selamat Tinggal iPhone 3GS

Pagi ini semasa aku bangun tidur dan sedang aku mencari ipong (panggilan comel aku terhadap iPhone aku ) untuk melihat samada terdapatnya msg ataupun panggilan.. terpinga2 aku mencari satu katil... sekali tengok dekat charger... charger hp pon dah tak de.. eh... agak2 la kalau budak2 rumah nak pinjam takkan bawak charger sekali? hmm.. pelik2.. suruh member kol.. pon tak dengar bunyik dalam hp.. haiihh~ resah2.. carik punya carik tak jumpe.. makin resah.. takkan la kawan2 aku nak wat prank pon.. nak wat prank sikit2 dah la.. ni nak main2 hilang2 hp lak.. risau ak. cakap dekat housemate aku, Meor.. dia tgk carik hp dia lg satu..pon tak jumpe.. kitorg syak sesuatu la.. mesti ada org kebas ni.. tgk dompet masing2.. sekali semua duit dalam dompet dah hilang... WAAAAA~~~

Rupenyer kitorg da tau.. ni kes curik ni.. pegi tgk pintu depan.. pintu tak berkunci dah.. sedangkan aku balik malam td da kompom kunci... adeyh... Malang gile bangun2 tido dah kene mcm ni. Jadi tak betol aku hari ni.. HUWAA~~  hmm... sah2 kene pecah masuk ni.. haram punya pencurik..


ENCIK iPONG

(bukan gambar sebenar)

alahai malangnyer akuuuu hari ni.. hp kesayangan ak da takde.. cane nak koling2, sliding2, tgkp gmbr, wifi bile dekat kedai mamak.. main game pelik2...aduyai.. sememangnyer ipong ni la keperluan terbaik aku. huuu... menepati citarasa aku.. dah hilang sudah.. emmm... bkn senang nak angkat lain ni.. aiyaa~

Takpe la encik amman, tabah je la..benda nak jadi..carik iktiar lain walaupun dah kol Maxis n tanye pelik2.. sume nyer takde penyelesaian.. Report Polis pon dah buat.. maka.. biarkan ia pergi.. hati manyak sedih punyeer. haha..

Mase aku gi wat SIMkad baru tadi kat Maxis, tetibe terpikir.. kalo la diorg (Maxis) ada iPhone 4 or iPad yg lelebih ni.. tetibe offer nak kasi aku free kan best? XD hahaha.. gilo. tak mungkin terjadi.. 


Terkilan gak la harini (13/12/10 / Isnin) bile henset aku hilang... duit aku RM80 da kene kebas..haram punyer pencurik.. dapat tangkap aku tumbuk perut ko lelaju.. haha

takpe lah.. harini bukan hari aku. maka aku kene la redha.. so aku dah nak kejar benda yg lagi gempak.. so kene la bersabar dlu... kene beli brg2 ni dlu baru la leh simpan duit nak kawin...hahaha.. boleh kan 'awak'? hahahaha... nanti da kawin kempunan nak beli.. susah lak kan. haha
 Ape pun life must go on.. Go! Encik Amman Go!  
Go strive for success! haha.. skema tol ayat camtu. haha..

p/s: aku pun pelik.. sedih hp hilang tp trus ada pilihan nak gadget lain. haha.. korg pikir la sendiri~~ babai

8 comments:

rj Etika said...

hahaha... gile kaya abang ni. Kau beli la aifonfo. Kalau tak, cane nak contact kau.

Amman Asli said...

hahaha... nanti ak beli la.. pastu aku bagitau ko lelaju ok? hahahahahah!!

Luna said...

bila kene dowh??
isssh~sepanjang aku duk sh alam, x pernah kene pecah uma..
hati2 la..

Amman Asli said...

pagi semalam..huuu..~~

Luna said...

wah!
fresh agy!
ko blog mane?
nak kene jga2 nyeh~!!

Amman Asli said...

blog ape nyer? ak duk area dekat2 ngan pangsa kristal..

bybiehun said...

beli je ipad..bape sen sgt..wish la utk bufday ko nnt :D hahahahaha

Amman Asli said...

haha.. dah lepas da pon. keke.. wak lu. ingat selalu dapat ke. haha