Banner

Banner

Monday, January 10, 2011

Insomnia melandaaa~~ TT.TT

Tik tok tik tok... Bunyik jam berdetik... Jantung perlahan2 berdegup dan mata tertutup...sudah hampir 3jam benda yang sama berlaku..namun empunya jasad ini masih enggan membenarkan roh ini pergi.. Kenapa? Rupanya susah tido malam ni.. T.T
Bukan malam ni je.. Boleh kata setiap semester..lepas cuti semester berakhir je.. Mesti susah nak tido..paling menyampah kalo dah masuk semester tp benda ni still berlarutan. Oh tidak!

Sesuatu harus dilakukan.. Mengira kambing sudah, main gitar pun sudah, facebook pun sudah, stalking @ facebook pon sudah...emm ouh ini boleh myebabkan kemurungan... Huhu..sekarang menunjukkan jam 6.32pg.. Tik tok tik tok..sebentar lg jam 8.30pg... Camna nie.. Em.. Got 2 choices..

1.tak tido dan pergi kelas dengan muka zombi .. Kompom tingtong jalan thuyung hayang cam apek mabok.. Huu..

2. Tido2 ayam sampai lena.. Dan bile bangun.. Mata cam bola pingpong.. Lebam bawah mata. Dan kehenseman semulajadi ni turun peratusannye.muahaha..

Ouh nasib.. Haish leceh bila biological hour dah terbalik..siang tido cam kure2.malam berjaga mcm kelawar. Err.. Jauh panggang dari api perumpamaan tu. Leh terima pakai ke. Err, eheh ok la kot..harap paham le.. Ekeke

insomnia ni ade penyelesaian dia.. Andai terjadi kat korg la ye..
penyelesaian untuk masalah insomnia yg telah dipraktikkan setelah sekian lama terpisah berbunyi begini:

jengjengjeng.... Efek sat..


Okeh2. Kalao malam ni tak bleh tido..so jangan tido... N bjaga sampai esok malam... Area kol 10 mlm ke 12tgh malam ke.. Korg akan mengalami kemengantukan yg teramat hebat impaknye.. Bila aura tido itu memuncak..maka tidur la dengan tenang... Insyaallah esok akan jd mcm bese.. Tp jgn la bangun lambat sgt cm 3ptg ke..mlampau sgt tu.. Hehe..kol 10 pg ke ok la..tu pon lebih dh tu..purata tido manusia yg normal adalah dlm 8 jam. Hehe tp ade kawan ak ni kate 8 jam tu manja..ye ke manja..lantak ko la.. Hahaha.. So keputusan untuk encik aman adalah tidak menidurkan diri hingga malam nanti.. T.T ouh terseksa jiwa raga.. Hehe nk wat cane.. Kene la wat jugak kalu x merana la minggu2 ni.. Uhuk.. Err okeh.. Itu saja entri kali ini.. Selamat berjumpa kembali.. ;p skema sungguh...

4 comments:

rj Etika said...

Semoga anda tidak menggangu orang lain dengan menghantar sms di tengah pagi lagi. Amin...

Amman Asli said...

haha.. itu lah yg terjadi.. kesian ko salu jd mangsa kan ;p

Fazly said...

jgn dlayan msg tgh pg buta 2..buat2 pekak je..hahahah

Amman Asli said...

haha..itu saye setuju. tengok dlu nama sapa yg keluar. kalu budak ni.. memang aku baca mase bangun nanti je. haha