Banner

Banner

Friday, February 4, 2011

Aku Dan Tutti Frutti :D

Well3.. Ingin ku kongsi lagi kegembiraan mengenai Tutti Frutti selepas sehari menikmati keenakkan Aiskrim Tutti Frutti ye kawan2 :D

Kat mana tu?
ehem2! Tutti Frutti kini di Shah Alam okay!! Hehehehe :B


Area mana tu?
Laman Seri Business Park Seksyen 13 (Bersebelahan PTPL College, berhampiran Xtreme Park, Giant, Stadium Shah Alam)


Lokasi di Sini


Aha! ni kedai dia! Mission Accomplished!


Langkah Pertama ----> Masuk Kedai itu.

Langkah Kedua ------> Baca ini

Tutti Frutti itu apa ya?


Kebaikan Yogurt Tutti Frutti :D

Macam mana mau ambil ya?



Langkah 3 ---------> Ambil Aiskrim


Pilih cup.. Hijau = kechil merah = sederhana besar

Okay! Now pilih Aiskrim pilihan anda~

Anda boleh letak buahan2 pilihan anda~~


Suka keropok? Kacang? Cereal? haha.. letak la sket! :D

Chocolate chip? marshmallow? boboh je la! :DD

Letak topping sket~ Lepas tu gi timbang kat brader tu. Lepas tu BAYAR ye. jangan lari pulak.
ahaha. 100 gram = RM5.30. Lebih tu pandai2 la. ;D



Langkah 4 -------> MAKAN !

Anda boleh hias ikut kreativiti okay. namun kreativiti ini disertai keMAHALan. 
Lebih Cantik lebih mahal ;p


MAKAN BEB MAKAN~~

Label :D




Okay da siap step yang anda perlu ikut. itu sahaja. dan nikmati lah. Entri ini di post hanya untuk berkongsi kegembiraan. :D. hehehe. Kalau Tutti Frutti nak kasi free 1 cup kat enchek amman boleh juge. XD haha. 


Ni bukan aiskrim biasa ok, ni frozen yogurt. means yogurt yg dijadikan aiskrim n rasa dia memang sedap la. heee.. so rare skit la. sebab tu mahal skit ;p tp sekali sekala why not? :)

Kepada yang merasakan Tutti Frutti ni boleh pergi jauh dan berminat nak bukak francais. maka anda boleh melayari laman web Tutti Frutti  http://tuttifruttimalaysia.com.my/

 takpun pergi je kat Tutti Frutti. :D 




Cane la aku leh jumpa Tutti Frutti ni? Klik Sini

PsssSSss! Ada Tutti Frutti nak dibuka di Pusat Komersial soon! hehe. tak caye gi website tu. okay!

Suka? Kalau suka boleh like~ 




12 comments:

Amira Naddia said...

peehhh..siot! bile aku da abes degree mcm2 mnde best muncul!

Amman Asli said...

hehehehe... ye ke? alahai.. weh ko duk mana? benda ni kat macam2 tempat ada. ;D

EJA said...

adess!!buat keluar air liur la..nak rasa la..saya tak pernah makan lagi..rasanya kat tempat saya tak ada ni..boleh letak topping ikut suke...

Amman Asli said...

eja: ahahahaha.. i da agak ;p

rasa2.. banyak tempat ada tau.. eja duk mana? di masuk website dia.. kat situ ada lokasi dia...sunway, curve, ttdi.. bla3 sume ada.. try tgk mana paling dekat. ehehehe

EJA said...

saya org sabah..tapi study dekat uthm batu pahat johor..tak pernah nampak pun tutti ni..mugkin area bandar besar saja

Amman Asli said...
This comment has been removed by the author.
EJA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Encik Amman said...
This comment has been removed by the author.
Fazly said...

ko ni mcm buat research je kt tutti frutti je man? hahaha.. smua gmbr step pun ko ade..haha..lpas ni SUBWAY plak :D

Encik Amman said...

ehehehe.. memberi informasi dia kan best. aahaha.. subway cambest gak. ahaha.. lepas ni aku nak interview bos skali la. siap wat questionnaire kat pelanggan dia. ahahaha... gila hape. ;p.. saje je beb.. aku wat pon ase best la sebab nak makan aiskrim je pon tapi cara nak amek aiskrim pon dah fun. hehehe

rj Etika said...

jom pegi!!!!!!!!!!!! :(

Encik Amman said...

ahaha.. da lama ak post baru ko tgk ye. hahaha... jojom.. yay awak nak belanja kita... hahaha