Banner

Banner

Friday, February 11, 2011

Art Market @ UiTM :D

ART MARKET a.k.a Pasar Seni
dianjurkan lagi oleh Fakulti Senilukis & Seni Reka UiTM sempena persidangan pensyarah2 yg bertempat di Dewan Agong Tuanku Caunselor yang baru dibina tu. :D hehe.. Kelas aku ditugaskan untuk mewakili Jabatan Seni Reka Perindustrian untuk menyumbangkan idea dan bakat untuk menjual barang2 perhiasan dan juga souvenir. Ehehe... So saje je aku nak berkongsi aktiviti2 ini ye. :D


Ni sume hand made~ dari warga designer. 
Masa suntuk je dia kasi dalam 12 jam. so wat ape yg sempat dan simple je :)



Ni Group aku yg wat. sempat wat 3 je. hahahaha.. 
Ni penanda pintu untuk lecturer ye. Target Market kami adalah lecturer sahaja :D
Material dia High Impact (nama saintifik tak tau)

Haa..ni model yang berlakon keras berpura2 jadi patung ye ;p


Yang laki ni kawan aku ye, bujang lg. hahaha.. sengih2 tutup mulut gaya2 comel. wahaha



Ni wakil dari fashion designer. Haa.. diorang jual beg dan frame yg di jahit / sulam (betul ek?) term tak pasti hahah.. ok memang cantik. berbakat. :D


Aha. ni contoh barangan lain yang kami jual. :D
Suma dah decorate. 


Ni baru hari pertama benda ni berlangsung. Tapi tak pe aku kasi sneak peak skit la.. Hehe.. So kita kongsi2 sempena art market ni. Banyak lagi course lain yang ada tapi tak berkesempatan sangat nak amek semua gambar. Kamera hp je pon, kualiti pon takde.. Haha. takpe mungkin next tyme.

Art market ni dianjur biasanya untuk menambah pendapatan kewangan lah. Previous punya Art Market yang berlangsung depan Fakulti Senilukis & Seni Reka beberapa minggu lepas pun dah berjaya mengutip keuntungan sebanyak belas2 ribu kalau tak silap. So ni sebagai medium terbaik untuk berniaga dan juga melahirkan bakat keusahawanan dan juge boleh menjual kreativiti masing2 disamping meningkatkan keyakinan diri sendiri ye. :D

So ade peluang kita join lah aktiviti2 mcm ni.. best.. kenal ramai kawan baru. hahaha..
Previous punyer Art Market group aku ade buat key chain untuk dijual juge. Ni gambar2 dia :D


Hee.. ni pakai getah span yg berkaler2 tu.. Ni pon barang recycle so ada 2 kaler je. Tapi takpe
kitorang lenjan jugak. hahaha.. Paling mahal ialah Keychain Encik Am tu. harga 15k. ;ppppp
Hahahaha.. Tu tak jual la.. aku punye.. saje test. yang lain tu buat la



Hehe.. ade yang yang pelik2.. tapi saje je ahahaha.. :D


Ni je lah yang kitorang buat.. Hahaha.. menambah sikit pendapatan fakulti. Hee.. Pakai barang terpakai je so takyah keluarkan modal. :D


Haa!! yang Digi ni member aku buatkan untuk menayang sahaja.. jadi dia kasi aku untuk promote la sebab mase niaga aku ni pakai beg.. Alang2 tu promosi la.. Yg ni paling cantik la. Hahaha.. dan kaler yg tepat.. Hehehe.


Err.. ni kitorang tambah lagi sebab time tu banyak yg da angkat. hahaha.. Facebook tu yg paling laku.. -__-U hahaha





Haa.. Art market ni pon masuk sebab suke2 je.. Nak isi masa lapang kan. So.. Best la dapat support. Hehehe.. biasanyer dibuka untuk orang ramai.. so next time kalau ada lagi n korg pon berdekatan aku jemput la pakai blog. hehehe.. So sampai sini saje aktiviti2 yg ada.. Tak banyak gambar la nak upload. Ambil mana yg penting je.. Banyak lg benda yang best leh share tentang artwork kawan2.. :) mungkin next time aku interview la sorang2 kalo sempat. Hahaha.. okeh2.. itu saja untuk pagi ini.. babai~

Thanks kerana sudi baca ye!



6 comments:

CinderLaLa said...

mcm best lak kn....banyak brg comey2... oh tidak.. *_*

Encik Amman said...

Hehehe.. Ianya dijadikan cenderahati..sebab tu la kene wat comel2...hahaha seswai ntok sume golongan ;D

Amira Naddia said...

weh..fakulti ko katne ek?

Encik Amman said...

Fakulti aku dekat2 dengan dewan seri budiman tu.. tapi kat bawah lg.. ada bangunan kat situ.. siap ada signboard 'we are a class of our own' ahaha. mai la datang..

rj Etika said...

weh...ade lagi ke? jom la bawak haku!!!!! cute stuff doh!
Err...yang lelaki bujang tu ade lagi? Boleh beli satu tak? hahahaha~

Encik Amman said...

et: hahaha... dah habis dah.. tak tau la lepas ni ade lagi ke tak.. hahaha

laki bujang tu aku saje letak bujang.. kakakaka.. nak beli? hahaha.. cari dalam fb aku.. teka la