Banner

Banner

Thursday, February 24, 2011

Entri MAKAN LAGI? Edisi Kedai Murni SS2 PJ

Semalam kol 1 pagi, tiba2 bebudak ni ajak aku gi makan kat Murni Kat SS2 PJ.
Petaling Jaya ye bukan Padang  Jawa. Hehe

"Sedap Kah Encik Amman?"
- Encik Amman tidak sedap dimakan tetapi kedai tersebut menawarkan makanan yang menarik dan sodap juge ;D




Dulu aku tak tau pon Murni ni.. pergi kedai tu rasa murni ke? ada Murni Mahyum ke? ;p


Oh bukan begitu. Kedai tersebut nama Murni. Agak famous gak dikalangan budak2 UiTM. Dulu aku tak penah rasa tak penah pegi tak penah dengar pon. Tapi budak2 ni rajin la explore gi makan jauh2 alam tu. Pastu duk ajak2. Time tu payah la juge nak pegi.. Hehe..

Tapi mase last day Practical, staff2 ajak saye makan kat sane. Haa.. Pekena Nasi Goreng Napoleon.. Memang A la. hahaha.. Kira macam dadah la makanan n minuman kat situ.. Leh jadi sangap la.


Antara Menu yang Memenuhi

Nasi goreng Meletup + Stik Daging
Ni ape yang aku makan. Meletup habis sebab memang pedas tahap cipan. 
Peluh2 bertebaran dan nasi ini disertai petai ye. Hehe. Nice~ 
Tapi pagi ni perut aku da semacam T.T


Nasi Goreng Napoleon - Menu Wajib Cube
First time aku makan ni macam nak muntah. Banyak gile.
Kuat2 makan aku ni pon tewas.. Ouhh Ouuh~ Rasa dia nice gak. 
Ayam dia special. Hotdog salut chicken slice salut Daging ayam. Brape punya salut daa..~~


Soft Crab
a.k.a Ketam Lembut. Anda boleh makan dengan kulit2 skali ok. Kulit dia rapuh n lembut macam gula2 kapas. Ok itu tipu. Tak la selembut itu.. lembut la juge. telan leh je hadam. Hehe. Nice gak. Takyah nak kopek kulit bagai. Boleh juge mintak campur nasi goreng.


Mi Bali 
Sori la food presentation huduh sikit. Makhluk yang makan ni gelojoh habis. Lapar teruk kot.. Sanggup dia ke dapur time orang ngah hias2 makanan n dia wat2 try macam food tester lak. Ok Tipu lagi.
Hehe.. dah dimakan dulu.. tak sempat nak tangkap awal2. Hehe. Menu ni menu mi ye, ok juge untuk sape2 peminat mi. 


Boleh try Nasi Goreng Ayam Maryland, Spagetti Meatball
Dan Banyak lagi menu makanan yang anda boleh cube, 
cube tanye waiter menu ape yang ada..



Mango Ice blended
Air ni memang dadah la. "Belum try belum tahu sudah try hari2 mau."
Hahaha.. bergelas besaq untuk perut2 yg besaq naa. try Mango.!

Carrot Ice Blended
Ok ni yang aku try semalam. Not bad la. ok gak. :)


Mana lg 1 air? macam 4 orang yang pergi? Takpe biarkan ia menjadi misteri... Budak yang gelojoh tu punya pasal lagi la. Malas aku nak amek port. Haha.

Antara air yang ada : Air i Love u, i miss u, mango, pink panther, Ape lg.. banyak la lagi.. pelik2 pon ada. cube tanye menu ye. Malu bertanye sesat cari jalan pulang. 






LOKASI

Untuk sape2 yang betui2 nak pi tu.. Carik CIMB SS2 ke. KFC SS2 ke.. dekat2 dah tu.. 
Kedai ni waktu malam dia kadang2 ramai gile. Sampai singgah depan kedai2 lain waktu malam. Sampai kol 4 pg. Deretan meja makan depan kedai dia boleh kata la dalam 100-200 meter. Sekarang ni tengah renovate. So slow sikit. Biasa hujung minggu memang ramai la. Kadang2 kene berdiri tunggu orang abes makan kat meja tu. Perh~

Ada cawangan lain gak. Kalo dekat USJ8 pon ada gak budak ni bawak, Tapi aku tak igat jalan. Hahaha..

Member sorg lg kata dekat Sunway Pyramid pon ada. Taktau lg sebab aku tak penah pegi. haha. 

Anda try dulu nanti baru komen ye.


Ini depan Kedai. Biasa ada Lampu dekat Papan Tanda tu tertulis SS2 MURNI. 
Haa. Tengah Renovate ye


Kedai ni Ala2 kedai Nyonya. Tapi Ada Western, n western dia memang best la. Dan Halal ye. Dia ada tampal sticker halal depan kedai. 

 Prepare2 la lebih sikit. Around Rm50 for couple is okay. But brings more. ;D

Murni dekat USJ8 tu lg cantik la kedai dia. Carik sendiri. Hahaha.. 

Bila sudah makan hati kenyang lepas tu tingtong itu pasti. Macam dadah la jugak benda ni wat stim bile kenyang. Hahaha..

Anda boleh cube bila anda percuma ye ;D

"Terime kasih kepada makhluk pelik tersebut kerana Belanja! :D"
Kepada kawan2 yang aku dah ajak .. korang gi simpan duit bebanyak nanti kita pegi ek. Kalau nak ajak Encik Amman sile buat Appointment siap surat jemputan ye.


SELAMAT MENCOBE!




p/s: Kedai MURNI. Saye nak KOMISEN~ XD Hahaha!










12 comments:

A.s.t.i.n.a said...

saya suka makan..

tapi paling saya suka ayat komisyen tu.... tumpang komisyen boleh?

Encik Amman said...

Saya suka makan jua haha.. Makan untuk hidup dan hidup untuk makan. wah? hehe

Suka ek? kalau suka boleh like.. hehehe.. nak tumpang komisyen kene kawin dlu ;p jom kawin. hahaha

EJA said...

hahaha..eja pun suka makan jugak!

Encik Amman said...

Hehehe, rasanyer tak pernha dengar agi orang tak suka makan? hahaha.. sume orang setuju bukan? sapa tak setuju sila angkat tangan macam ni.. (lengong2 macam usop)

Amira Naddia said...

ko leh tak abis mkn tuh? aku skali ngap je weh..licin!

sbnarnye aku tak penah g..
Goku slalu g tp tak ajak aku sbb die kate tempat tuh rmai lelaki..
wutdee..aku mkn kat mane2 pun ade lelaki

Encik Amman said...

hahahaha~~ kedai tu ramai cina beb.. hehehe..laki pompuan same je ramai de..happening gak tempat dia.. eleh ko cakap senang aa sekali ngap.. cube ko try tgk.. balik tu mengah tak berlagu..kalah org mengandung.. ritu pon 1st time aku tak habis..kakakaka

Achik Kuat Bebel said...

dekat sgt la ngn uma acik..aritu baru pegi...meja penuh je smpi kongsi meja ngn sapa2 ntah...hahaha...tp mknn die pelik2 tapi sedap n brbaloi la wlupun rega stndrd food court...lalala...eh tp dorg xde menu kn...haha

Encik Amman said...

thanks ye achik sebab follow. hehehe.. aah.. memang sedap dan berbaloi.. hehe.. yup takde menu tapi ramai giler.. hehehe.. abes sume depan kedai dia tibai hehe.. ada cawangan murni kat SS8. yg situ ade la menu hehe.. haa..dekat? jom lepak jom ;P

Achik Kuat Bebel said...

thankks folow acik blik...ngee~
owh ada cwngn tu yg xtwu tu..hehe...
mmg dkat sgt tp klu naik trnspot...
tggu acik bwak beskal bole la lepak sama....skrg pki knderaan awam je, minyak mahal! hahaahaha...

Encik Amman said...

sama2. :) ada lg cawangan member cakap kat piramid la. haha.. mana2 je.. haha.. ye ke. takpe. saje je gurau :)

riderXDesign said...

wah cool entry!

yg pelik nye ramai bdk2 yg biasa lepak KL tatau murni ni kat ne..kalau bdk2 lepak subang n ke arah shah alam mmg dah biasa pergi..huhu ape2 pun nasi goreng chicken chop nya di hati ku selalu...

*teringat time aku nak xs final 06 aritu, seminggu sebelum xs tiap2 malam pergi mkn kat murni kol 2pagi..huhu ^_^

Encik Amman said...

@riderXDesign hehe area PJ n kelana jaya , budak2 area sini tau la.. expose kene kasi sikit, baru org tau :)