Banner

Banner

Saturday, February 26, 2011

To my lecturer.. Proceed me please.. X(

Sketches transport dah buat.. lukisan pelan pon dah buat..
Dah submit kat lecturer.. tapi tak proceed lagi.. dia nak tengok Mock-up (prototaip) dulu. Mock-ups ni dibuat sebelum terus untuk buat model. Untuk menentu ukur dan mengetahui ape masalah yang boleh diketahui dan dikenalpasti sebelum membuat model sebenar. :)

Jadi sem last ni.. Incik Amman membuat motorsikal konsep untuk para eksekutif dan professional. Setelah research dibuat berdasarkan ciri2 rupa orang Malaysia ni.. Design telah didevelop dan ini lah hasil yang telah dihasilkan. :)





Sketches yang tak berapa detail sebab nak cepat. :( kalau final punye sketches mungkin leh wat lagi better :) I hope could achieve that. 

Ni lah bidang Industrial Design di bawah Fakulti Art & Design. Dan khususan saye adalah dalam bidang transport design :)

Berkongsi untuk pendedahan kepada kawan2 ye :D

Minggu depan nak submit lagi sekali n nak proceed. lepas tu leh masuk bengkel buat model pakai kayu.. Nanti ku rekod segala aktiviti pembuatan model ini sampai siap ye ;D Wish me all the best for the final semester. :D

20 comments:

A.s.t.i.n.a said...

saya mau moto ini dijual >.< sebab..... tsk tsk...

Encik Amman said...

hahaha... jom beli ;p

Encik Amman said...

Sebab ape tu cik astina?? Haha

aNnE said...

cantek design ;p

Encik Amman said...

Tima kaseh ;D

sekamar rindu said...

salam..

luksian ni sungguh cantik..

Encik Amman said...

:) tak sampai tahap cantik lg encik sekamar rindu..masih boleh dibagger :)

Kerja Kosong said...

bagus la ko bro
design yg best!!
KEEP UP A GOOD WORK BRO!!

Nasuha Salleh said...

motor ni tampak lagi selamat...
rendah je.... =D
bole bawa baby jalan2..
hehe
good luck....

Encik Amman said...

encik kerja kosong: terima kasih daun keladi... i will do the best ;D

cik/puan Nasuha Salleh: hehe.. aha.. boleh bawak baby.. letak kat pangku.. bawak kekasih pon boleh.. errkk.. hahaha.. thanks :D

Amira Naddia said...

moto nie tak leh main corner!

Encik Amman said...

Hehehe... ni lebih pd santai ye.. nak koner2 gi beli kawasaki ninja ke Yamaha r1 ke haha

rj Etika said...

errr...bley bawak g tutti fruiti x?
terharu kejap aku ade member macam ni. :')
ok dah..kejap je.

Encik Amman said...

hahaha bole2.. sile duduk di bumbung ataupon bonet blakang ye ;D

Rashid said...

sungguh kreatif sekali ..

Encik Amman said...

terima kasih encik rashid. Biasa2 saja sebenarnye :)

Jayllytaa said...

hebat en amman!gudluck!

Encik Amman said...

thankyou yam leaf. hehehe

Imzainieyzulkipli said...

wowww!! smart siot!

Encik Amman said...

:) thanks.