Banner

Banner

Thursday, March 31, 2011

Macam mana nak buat 'Reply To Comment' di setiap komen anda di Blog

Bagi yang tak tau nak buat tu meh la aku tolong. Aku pun sebelum ni noob gila sebab tak dapat.

Ala benda yang selalu ada dekat komen2 tu. Macam ni:

Bro Zam, gua kasi lu femes kejap. Hahaha.

Got it? Tau tak fungsi dia? Senang dan memudahkan kita bila nak reply komen kawan2.

Bila click je dekat 'Reply To Comment' tu dia akan keluar macam ni pulak


Kod tu hang jangan risau le, bukannye kod nak hack page orang ke, kod nak godam facebook ke, or tetibe keluar gambar private hang ke. 
Kod tu refer kepada nama orang yang korang dah click tu.
-Taip je komen macam biasa lepas dari kod tu dan komen anda akan keluar macam ni



Click la untuk lebih jelas

Haa.. so komen yang korang taip tu just refer dekat orang yang korang click tu je la.
Got it? 

So tutorial ni pun aku dapat dari blogger jugak, tapi aku tolong sampaikan la ye

Klik 
http://akusyamira.blogspot.com/2010/07/toturial-cara-letak-fungsi-reply.html



* Penambahan


 Dekat kod yang dia guide tu akan keluar macam ni..


Kawan kita punya tutorial ni bukan ayat 'Reply To Comment' Tapi  'BALAS'
Kalau korang nak tukar perkataan BALAS tu, tukar la ayat tu dengan menaip "Reply To Comment" ye untuk memudahkan. Lepas tu Save. Okeh SIAP!


Ok, Encik Amman hanya membantu bagi sape2 yang tak tau je k. Yang dah tau tu buat2 la macam tak tau lg & buat2 tanye pon boleh. Sapot skit kawan2, jaga hati skit kahkahkah.

Ok sampai sini saje k, thanks sebab membaca. :)

18 comments:

Naddia said...

makin maju ang...

Encik Amman said...

@Naddia ala slow2 jek..ang lg maju hehe

Ieka Luvika said...

weweettt aman :)

Encik Amman said...

@Ieka Luvika weeweet kaka..hehe

Jayllytaa said...

fuyooo..bagusnya....senang ke susah nk wat?
en amman dh buat npknya..:)

Ct Arina said...

saye dah buat macam yg kat atas tu taw.. tp bile view die x keluar mcm awk punye ni r.. pesal ek?

Abang Zam said...

ahahaha..tak cukup femes tu! bubuh besar2 muka aku
kahkahkah

Arpiiz said...

haha, terima kasih sebab share ye..^^

Encik Amman said...

@Jayllytaa Nak wat dia tu tak la susah sangat tapi kene ikut step by step dengan betul la.. so dah ikut akan ok la. Encik Amman pun dah berapa kali fail sebab ada tutorial tu tak complete.. Link yang EA kasi ni kira ok la sebab tu jadi. :)

Encik Amman said...

@Ct Arina Cuba Masuk Dashboard> Setting> Comment > lepas tu carik 'Comment Form Placement'... Lepas tu pilih Embedded Below Post.

Sebab tu ape yang EA dah buat sblum ni tak jadi.. sebab tak de step buat yang ni..cube dulu ye.. Kalau tak dapat jugak..masuk dalam link EA kasi tu..ikut satu per satu. k?

Encik Amman said...

@Abang Zam Hahaha.. kalau bubuh besar2 nanti lari peminat aku. hahahaha XD

Encik Amman said...

@Arpiiz Orait beb..takde hal punyer. ;)

Alexandriana Alia said...

camtu rupanya... huhu baru tau..

Encik Amman said...

@Alexandriana Alia Yup2.. memang macam tu. hehe..

alia zarfullah said...

thankss! makin maju :)

rj Etika said...

weh...kalau dah buat reply to comment, org yg kau reply tu die ade dapat ape2 notification tak?

Encik Amman said...

@alia zarfullah u r welcome, maju bersama2 :)

Encik Amman said...

@rj Etika ko ingat fb ke ade notification.. takde le.. ni just untuk memudahkan kita nak refer nama orang time kita reply komen dia.. orang yg da komen pun leh tengok komen kita dengan senang bila kita dah state nama dia tu.. :)