Banner

Banner

Tuesday, March 29, 2011

Siapa Penah dengar pasal Mblog?



Siapa penah berblogging,blogwalking,blogstalking dengan Mblog? Korang penah dengar tak?

Kalau tak silap rasanya Mblog ni Malaysian Blog.
Sangat rare di zaman ini. Tak tau la kalau ada lagi ke tak. Kisahnyer dulu mase zaman2 telefon bimbit yang berskrin kaler baru2 nak up. Mblog ni popular la, diperkenalkan oleh kawan aku kepada aku. Kat situ kita boleh tengok ape aktiviti orang tu buat. Kira stalking around la. Hahaha. Tapi pakai telefon bimbit je. Ye la time tu member aku ni boleh hack telefon dia so leh tengok Mblog ni pakai GPRS dengan percuma.

Ada la time tu dalam tahun 2003-2005 macam tu la mase aku tengok tu. Sekarang da tak jumpe dah. Korang pernah tengok ke? Kalau ade pengalaman sile share :D

11 comments:

Anisa Hang Tuah said...

pernah dgr jugak.tapi zaman skolah
:D

Abang Zam said...

tak tahu pulak..ade eh?
tak tau lah..ade gamba mybe baru tau

Encik Amman said...

Anisa: Hehe time ni dlu2..ramai dah mencurah kan idea2 dalam blog. Hehe.

Abang Zam: Hehehe.. kene carik interface ni kalau nak tunjuk. Kalau ade la ye :D

MAI @ WAWA said...

xpenah dengar..huhu..ni baru dgr ha.. ;)

rj Etika said...

Mblog? Weh...aku penah dengar. aku siap ade account kot dulu. tp rasenye macam bukan Mblog. Tapi M M jugak la. Ala-ala myspace la.

Encik Amman said...

Mai: hehe tak mengapa.. at least da tau :D

et: Haha.. ko ni cerita serupe macha la sys

zora said...

tak penah dgr pon..aishhh...

fyna said...

mmm....tak pernah dgr lak...
:(

Qaseh dalia adelia said...

xpernah tengok pun hehe buat blog pun tahun 2010

Encik Amman said...

zora: aisshh cane ni? hehe

fyna: takpe2 jgn sesedih haha

qaseh: hehehe.. tak mengapa.tarikh kita start tu tarikh adalah yg bagus. :)

Cik Diela said...

Hi.. Dah tahun 2015 dah. Bru na komen.. Sbb baru jumpa post.. Duk google mblog xjmpe2, last2 tjumpe post n..hahah.. Sj na mngimbau masa lalu..haha.. Ade jgak account ni.. Lama gk la.. Mse tu form 2 ke 3 ntah.. Haha.. Dku rse ni la plg best.. Pastu jmpe myspace then akhirnya jmpa la facebook.. Huu.. Sekian... :) diela-ke-ai@blogspot.com :p