Banner

Banner

Monday, March 21, 2011

Tersentak

Baru je balik melepakkan diri di Sajjaz Seksyen 13 dengan sahabat yg kami berkawan dari kecik lg. 
Menaiki kereta Proton Persona baru milik aku punya kawan tu dan aku diberikan peluang untuk memandu uji kereta dia dan sudah tentu dia menjadi co-pilot untuk aku. Seperti biasa banyak yang kami borakkan bila lama tak jumpa. Sedang kami berborak sambil aku memandu. Tiba2 dia bertanya seperti begini

Dia: "Man, bila ko nak carik awek lagi?"

Dengan tenang aku menjawab
"Erm.. Tah la, tunggu la aku dah habis kan study dulu, nak tumpu dulu la study dulu. Nak kerja dulu, carik duit baru la carik awek. Diri sendiri pun tak tertanggung, ni kan pulak nak tanggung anak orang.."
(i'm in final semester study)

Dia: "Buat ape ko nak carik duit dulu? Ko carik je yang memahami. Bila ko takde duit pun dia paham ko. Bila ko susah pun dia paham. Takde la bila senang je dia ingat ko, bila susah dia lupa ko. Tinggalkan ko..."

Shit.. I'm speechless.

20 comments:

rj Etika said...

woah....gile bagus ayat beliau. sape? sape?

memang patut pon kau dah boleh carik awek.
kau pon dah tak lame je lagi kat UiTM tu.
hahahaha~

Encik Amman said...

Zekry. Hahahaha.. ;p
berapa minggu je lagi kan nak habis study. ;D hehehe.. :P

Abang Zam said...

haha..memang betul kawan kau cakap..tapi awek tu terpulanglah..hoho
kalau ada awek leh geli-geli

Encik Amman said...

Abang Zam: hahahaha.. betul tu bro. geli2 habis ;pp.. hahaha.. takpe. ade tu adelah. haha

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

tak lame dah ngeee :D
siap dalm kurungan nice ;)

Encik Amman said...

yup tak lama dah. ;D

siap dalam kurungan tu ape?? dok pehe eh~

Encik Amman said...

ooo u mean yg dialog ek? hehe

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

yerlah u:p
u amik ape eh..dip eh

Encik Amman said...

deg la cik kak. kamu?

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

same lah :p....
wekks...

Encik Amman said...

bila habis? kos pe? sini tak byk dip kn?

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

rahsia:D

Encik Amman said...

biarkan hidup anda diselubungi misteri~~

Naddia said...

betul ckp kawan ko tuh..
ramai je aweks yg memahami..contoh paling glamer; Aku.

haha..susah sesame. senang sesame. duit die, duit aku juge
duit aku..duit aku la kn? mne leh bg laki pegang duit..

Encik Amman said...

haha.. cth yg diberikan tu yg tak tahan tu. haha!

:) ye ke laki tak boleh pegang duit? ke perempuan yg tak boleh pegang duit?

lalink7 said...

btol la tue ape mmbe aman cakap..

mmg betul study tue lebih penting dr segala-galanya tp kalau dah final year tue wajib cari si dia..bukan apa lepas abes blaja nnt susah dah nak cari..

boleh bercinta masa final tp jgn salah pilih pulak..pilih yg mengikis mmg hancuz laa..

peace =P

Jayllytaa said...

jodo ade je kt mana-mana..but kalau en amman dah berjaya baru ade gurl nak tu bukan ikhlas nama nya..so kena la cari yang btol2 terima kita..tak kira cepat atau lambat..pasti ade pasangan yang menanti anda..

Encik Amman said...

lalink7: Hehehe, tak mengapa. Banyak lg kerja nak setel kan ni ntok final. tinggal berapa minggu je lagi hehehe.. takpe.. habis2 je ku tenangkan minda, jalani hidup ni dengan tenang dlu. hehe.. yup2.. tak perlu la yg mengikis. :) peace also

Jayllytaa: everytime nak taip nama u memang susah ingat..hahaha...takpe2. ok jek ;D
Yes.. it is true, semua dah ditentukan olehNya..cepat atau lambat semua tu di tangan Allah SWT jua. :)

HATYCIKNUURUL said...

encik amman,kalau ssh nk taip,nuat la reply to comment,.snang,xyah taip smule nme mber tu,.hehe,..

btw,ape2 pon,ikut pndgn sndri la,.klu still boley brsbr,dn tmpu prhtian stdy,its ok la,.jgn dsperate sdh nk brmkwe bagai klu dri pon xabes nk tggung lg,..hurmm,jus pndgn,.hehe,..

neway,thanks psl info darah tu ye,.i'll check,.

Encik Amman said...

Ahahaha.. jalankan mane yg penting dlu ;) thanks!