Banner

Banner

Saturday, April 23, 2011

Gelanggang Maharaja Lawak


Rancangan persembahan Maharaja Lawak Astro seperti mana yang kita tahu adalah rancangan lawak yang menempatkan finalis-finalis bagi rancangan Raja Lawak Astro untuk kelima2 musim yang dah berlangsung. Memang mendapat sambutan yang meriah kerana gelanggang Maharaja Lawak ni bukan untuk mencari bakat2 baru dalam industri hiburan tanah air tetapi untuk menempatkan finalis2 dan pemenang2 Raja Lawak mendapatkan gelaran "Maharaja" yang bermaksud lebih hebat, lebih berkuasa dari "Raja". kira macam Boss of Bosses la.

Kalau Raja Lawak, tak semua rancangan Raja Lawak ni Encik Amman ikuti. Tapi untuk Maharaja Lawak, Encik Amman memang rajin la layan. Memang terbaik. Mana taknye, kalau dah keluar siarannye, berkampung la ajak tengok. Kebanyakkan rakan2 pun tengok, sampaikan ade ayat2 tu menjadi ikutan. "Apeee pun tak boleh". Haha. 

Setakat entri ni, dah 4 minggu Maharaja Lawak berlangsung. dan biasanya menerusi Raja Lawak, ianya berlangsung selama 11 minggu termasuk final.

So Encik Amman listkan peserta-peserta kegemaran. Yang mana setiap minggu Encik Amman akan tunggu dan wajib tengok. Berikut adalah peserta2 tersebut:


1. JOZAN


2. SEPAH


3. JAMBU

4. NABIL5.BALAS
Dan pada minggu ke 4 ni, bottom 3 adalah 


dan yang tersingkir adalah ALEX

persoalannya... bagaimana pula dengan 


AMIR?

Ramai tertanya2 kenapa Amir tak keluar? Haha.. Adalah beliau mampu bertahan lama? Dengan berbekalkan lawak "I'm Sorry" dari Captain Amir? Takpe, At least dia mencuba.


Rancangan Maharaja Lawak akan disiarkan secara langsung pada setiap hari Jumaat pada pukul 10 malam di Astro Warna. Sesiapa yang nak tengok tu kene langgan Pakej Mustika. Hanya 2 episod pertama saja ditayangkan di Astro Prima. Selebihnya ditayangkan di Astro Warna. Pandai kan Astro punya strategi pemasaran? tarik orang untuk langgani pakej ni dan peroleh keuntungan besar.

Encik Amman tak tengok pon di Astro. Tengok youtube je. Setiap kali rancangan Maharaja lawak encik amman tengok dekat GuaTV je. Malam tu mesti GuaTV dah upload laju2. So bagus lah kasi semua orang boleh tengok. Ni link dia:

2 comments:

e mah said...

mencari ke-amman-an d situ..hue hue hueeeeeeeeee ^^

Encik Amman said...

@e mahbukan setakat keamanan je yg ade.. kekacakkan pn mesti mau ada :P