Banner

Banner

Sunday, May 15, 2011

Makan di Seoul Garden

Encik Amman to tomodachi wa tabemashita e Seoul Garden. Haha. Bantai~ Ok. EA dan geng2 dah melepak di Seoul Garden. Restoran makanan korea yang berada di One Utama (OU). Antara tempat yang best untuk melepak dan makan chill2. Haha. Ini adalah makanan bufet, jadi bayar sekali. Makan lah sebanyak mana anda mampu.




Senarai Harga Bufet. Bawak lebih la ye.  Sebab selain Student Meal,
Caj minuman adalah berasingan.
Ada logo halal disitu, jadi jangan ragu2 masa makan ye:)
Macam2 makanan ada.Tapi takleh tangkap gambar sebenarnye,
EA curik tangkap :P



Semasa membuat pembayaran, kita boleh memilih 1 daripada 4 jenis sup untuk mencelurkan makanan2 anda yang berada di tengah2 tempat masak tu ye. Encik Amman memilih sup Kimchi. Tomyam Sup pun ada.
Lalu lepas bayar kami pun diberikan tempat lalu, kami goreng menggoreng, rebus merebus~~~


1st Round. Masak selagi boleh. Lepas tu MAKAN

2nd Round : 1st tank of perut dah diisi. Takpe, EA pakai tangki
Suzuki Hayabusa. Makan lagi.

3rd Round. Time ni semua dah hampir penuh.. Buurrpp~~

Bajet makan dalam slow motion~~~
Erkk~ ini ekspresi apekah? Umur dah banyak kot. :P

FEAR FACTOR CHALLENGE!
Ade macam2 makanan mentah yang disediakan.Tetapi jika anda nak mencuba makanan2 yang baru ataupun anda tak pasti akan rasa nya, jangan mengambil lebih. Ini adalah nasihat yang perlu untuk mengelak pembaziran.

Ini Pahat
Kalau di kampung dulu, orang kampung panggil Pahat, betul kan? atau pun korang ade panggilan lain. Dulu kecik2 rajin duk pergi jolok lubang singgahsana Pahat ni dekat tepi2 pantai. Tapi yg tu kecik2 dan bila masak sedap la. Tapi yang versi besar ni rare sikit. Dia punya besar ni, rasa pelik sikit. Pahat Korea agaknya. Main besar lagi. Hanyir dan pahit dia tu.. arrrggghhh~~~~ hahaha.

Dah macam ulat sagu. 
Budak2 ni tengok besau dan macam ulat sagu ni diorang taknak makan plak. EA pulak kene la makan. Cam fear factor pulak. Cett! Terpaksa Encik Amman makan sambil tahan nafas. Pergh! T.T


Mamat2 tukang perabis makanan.




Untuk Dessert, ade aiskrim, Salad, Buah2an. Amek la mana2 yang berkenan di hati ye
  Sampai tersandar kekenyangan member

Bila balik semua jalan terhuyung hayang, kenyang sangat. Hahaha. Dengar cerita, kalau kita ambil banyak makanan sekali gus dan tak habis kan, Restoran ni akan caj kita makanan yang tak habis tu. So, pandai2 la makan dan berjimat ye :D

Sila makan dengan tertib. haha

21 comments:

Abang Zam said...

ini cuma entry menjeleskan diri aku yg rasa sangat jeles double

pfffft

hahahahaha

Ieka Luvika said...

peh aMan..pehhhh....
x ajak pehhhh >,<"

MissNadh said...

ohow..bestnye makan byk2 camtu..huhu

tak pernah lagi try seoul garden ni even selalu la gak gi ou..huhu

Encik Amman said...

@Abang Zam haha..jangan jeles der, gi terus aa turun OU haha.

Encik Amman said...

@Ieka Luvika eh kaka sombong tak balik lagi ke? haha.. nanti bila ade mase encik amman ajak kakak sekali yup :D

Encik Amman said...

@MissNadhhaa.. ape lagi.. next tyme gi OU lagi pegi ok :D

Naddia said...

best kn g sini..kalo bwk pompuan rugi oo sbb pompuan mkn cket. tapi aku spesis lain..aku mkn maannnyyyaakkk

Encik Amman said...

@Naddiahaha.. ko bukan perempuan biasa ek? mesti ko akan makan dengan gelojohnye kan kan :P haha

Ieka Luvika said...

sombong? mane ade T_T
ok2 take it as a deal yea...yeyeah nk kua ngan blogger femes :)

Encik Amman said...

@Ieka Luvikahahahahaha.... femes la sangat.. ase nak kuwa balik makanan seoul garden ni haritu :P

Yuslia Suhana said...

makan kat seoul garden plaza pantai takde pon mende alah pahat tu.. apekebende tu?? huhu

Encik Amman said...

@Yuslia Suhanahahaha.. benda tu ade dekat OU punye.. so terai le. haha.. benda tu hidupan di pesisiran pantai :P

Gnie@SimplyStyle said...

baru 1st time tau ada mknn nama Pahat...ngeh ngeh...
macam dah kenyang sangat je tu EA...

Encik Amman said...

@Gnie@SimplyStyle hahaha... rare kan.. :P
emm.. yup makan kenyang2 la. banyak benda rare yg ada.. so try la sume eheehe..

puterinuraqiliah said...

best x mkn sini?

Encik Amman said...

@puterinuraqiliah nice gak la.. best gak. :)

amranaiman said...

perghh!!! makan xajak kan... gitu ar...

Encik Amman said...

@amranaimanhahaha.. bro dekat mana pulak..

masMZ said...

Seoul Garden, my peberet!!! makan berbaloi-baloi kat sini...

masMZ said...

huwaaaaaa.... seoul garden, tempat peberet nih! makan berbaloi-baloi!!!!

Encik Amman said...

@masMZhehe.. best2.. tau la suka.. sampai comment 2 kali tu :P