Banner

Banner

Tuesday, June 14, 2011

Malaysia Bakal Diserang Hackers

Satu kumpulan hackers yang bernama Anonymous memberi ancaman untuk menggodam Portal Rasmi Kerajaan Malaysia: malaysia.gov.my dengan operasi yang dinamakan Operation Malaysia. Kumpulan ini memberikan mesej ianya akan menggodam pada 3.30 pg Khamis (16 Jun 2011) ini waktu Malaysia.


" Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.


We are Anonymous, we are a Legion, we do not forgive, we do not forget,
Expect Us."


Notis Ancaman
(Klik untuk Tumbesaran)


Anonymous nampaknya tidak berpuashati terhadap kerajaan Malaysia yang mana kita tahu bahawa SuruhanJaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah membuat arahan dan tindakan menyekat laman web perkongsian yang popular atas sebab ianya melanggar hak cipta dan akta hak cipta tempatan.


KLIK LINK UNTUK PAPARAN BERITA DI SINI


Komen Encik Amman:


Perh! Malaysia bakal diserang hackers. Gua rasa diorang panas kot kerajaan tutup periuk nasik diorang. Kita lihat bagaimana persediaan kerajaan terhadap 'peperangan cyber' ni. Encik Amman jadi spectator je la. Korang terer hack2 tak? lu try gi hack Anonymous la kalu lu ada 'balls of steel'




UPDATED!

EA: Ia memang benar2 di-hack. 
Tetapi oleh orang kita sendiri.

8 comments:

Arpiiz said...

hehe, tunggu jelah apa jadi nanti..^^

Encik Amman said...

@Arpiiz nampaknye video tu dah diremove. kita tengok la ape yg jadi nanti. huuaaa

Raden said...

aku rase gomen awal2 lg da hire org yg lagi terer...tp bagus gak depa nie sbnarnye..utk rakyat juge. hehe..bagus la

Encik Amman said...

@Raden hehe.. ak plak rasa yg keje cyber security, skm.. malam tadi mesti ade yg overtime. hhaha

amirazaidat said...

"Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom,"

but then, they got point. especialy blocking movies tuh. mmg some movies online web kena block ngan gov.i'm not supporting them. but, the idea of hacking the gov web was pretty cool u know untuk techno lover like me.

Encik Amman said...

@amirazaidat haha.. it cant be deny.. it is full of win. :D

ZORA said...

mcm2 la dunia...nmpak sgt tak brani...face 2 face la...baru best...aishhh...

Encik Amman said...

@ZORA kalau face to face tak nama hackers la.. diorg jaga identiti. haha.. tapi kalau face to face boleh la perang gak.