Banner

Banner

Friday, April 27, 2012

Pagi

2 pagi. Baru je download app Blogger di iPong. Quite first time. Haha. Setelah kesadisan kehilangan iP kesayangan aku dulu, kini ku mempunyai temen baru. Haha. Btw its quite nice to see you siri. We all miss Jobs isn't? By the way,iP 4 Steve still the epic.

Thursday, October 6, 2011

Thank You Steve.

Pagi tadi, Ku mendapat sms ringkas dari rakan aku pukul 8.45 pg. Bernada sebegini:

"Steve Jobs mati sudah pada umur 56"

Whatta fish? iPhone 4S baru launch semalam kot. Menerusi laman sesawang Apple.com, aku melihat gambar dan jangka hayat Steve Jobs dipaparkan. Maka ianya disahkan benar.

Kaca Mata yang seni Steve.
Steve Jobs sudah menjadi mendiang.
Ini adalah berita tergempar. Pasti.



Trending di Twitter dalam pukul 8 malam:

Trend Malaysia

Trend Worldwide - iSad 




Status di Facebook





Encik Amman : Walaupun kami tak pernah bersua muka, tapi tak tau macam mana boleh terdetik sedih di hati. One great mind sudah pergi. Salute and Thank You Steve :)

P/S: Pasti movie Pirates of Silicon Valley sedang laku di laman sesawang. Orang hebat lebih laku apabila dah meninggal dunia.

Saturday, September 24, 2011

Stadium Shah Alam yang rare

Shah Alam adalah tempat lahir aku, anak jati Shah Alam la kononnya.Sembang. Walaupun dah tak menetap kat Shah Alam. Setiap kali ku singgah dan terlihat Stadium Shah Alam, aku akan senyum.

Stadium Shah Alam. (Google search)
-stadium ini mampu buat orang senyum kamu tahu- (Google said)

A long and long time ago, when I was around 7 years old, I was incluenced a lot of Power Rangers, Ultramans, and Kamen Riders stuffs. Normal.


So at that time.. i was think that Stadium Shah Alam WAS BELONGS TO : 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Shiah!!


Suka?

Saturday, September 3, 2011

Merancang

Sebulan lebih aku tak update blog. pasal pe. Hehe.. sebenarnye sebelum ni aku banyak men-settle kan kerja dan perkara remeh yang perlu di uruskan.. Lagi-lagi selepas habis belajar. Baik aku berehat kejap dan setel kan semua perkara yang tertinggal agar aku tidak tunggang terbalik di kemudian hari.

Dalam masa yang sama, aku juga merancang dan menguruskan perjalanan karier aku yang mana hari ini, bukan senang hendak mencari kerja yang kita idamkan yang kita mahu dengan mudah. Tak mudah. Jadi aku dulu bertekad supaya taknak menyentuh blog selagi tak dapat kerja tetap. Nampaknya ianya tercapai. Dalam sebulan lebih aku cari dan tunggu, berbaloi juga. Jadi aku memikirkan juga perjalanan blog gua yg biasa-biasa je ni. Gua nak tukar wajah sikit lah supaya ianya mempunyai konsep yang jelas. dari segi estetik visual, hingga ke pemahaman pembaca. Biar lah ia simple tapi amat disenangi. Less is more. Ok aku akan update lagi lepas dah wat facelift kat blog ni. (sebulan lagi ke? hehe)

Tak rugi aku buat part-time haritu. Walaupun dua minggu, dari situ puncanya aku dapat meneruskan karier aku di tempat lain. Ianya umpama takdir, amat jelas. Walaupun apa yang aku rancang tak sama dengan apa yang aku dapat. Ini suma kerja Allah. Tapi aku bersyukur sangat, kerana doa aku dimakbulkan.. Alhamdulillah.


(ye mmg gua newbies lagi der, tapi lu cool rilek2 je.. gua pelan-pelan kayuh dulu)